Hyppää pääsisältöön

Valtatiellä 7 Porvoon ja Kotkan välillä käynnistymässä vaihtuvien nopeusrajoitusmerkkien ja opasteiden testaus

Julkaistu 10.5.2021

Valtatiellä 7 Porvoon ja Kotkan välillä on käynnissä 11.5. - 11.6. päivittyneen liikenteenhallinnan ohjausjärjestelmän maastotestaukset. Testaukset toteutetaan arkisin klo 9 - 15 välillä. Maastossa tehtävissä testauksissa käydään läpi noin 55 km matkalta vaihtuvien nopeusrajoitusmerkkien, varoitusmerkkien ja tiedotusopasteiden näyttämät sekä keskikaistapuomien toimivuus.

”Käymme tulevien viikkojen aikana tieosuudella läpi sähköisten nopeusrajoitusmerkkien ja opasteiden näyttämien toimivuutta testaten niillä eri vikatilanteita. Testaukset toteutetaan yhden testaustiimin toimesta, joka etenee tieosuuden läpi 3 - 4 sähköisen merkkiparin ryhmissä,” kertoo Fintrafficin tieliikenteenohjauksesta projektipäällikkö Jarkko Johansson.

Tiellä liikkujille maastotestauksista on vain vähäistä liikenteellistä haittaa. Testaukset toteutetaan tieosuudella muutaman merkkiparin ryhmissä, jolloin niiden näytöissä näkyy hetkellisesti eri testinäkymiä. Testausten ulkopuolella sähköiset nopeusrajoitusmerkit ja opasteet ovat normaalisti käytössä. Huomioitavaa on myös, että testaukset eivät koske Markkinamäen tunnelin telematiikkajärjestelmää.

Jaa