Hyppää pääsisältöön

Valtakunnallinen matka.fi-reittiopas on uudistunut – käytettävyys ja saavutettavuus paranivat

Julkaistu 19.1.2022

Valtakunnallisen opas.matka.fi-reittioppaan käyttöliittymää on päivitetty. Päivityksessä on otettu huomioon erityisesti palvelun digitaalinen saatavuus ja reittihakuun on tehty parannuksia.

Päivityksen myötä palvelun käyttöliittymä on uudistunut ja reittihakuun tehdään parannuksia. Muun muassa kirjoitusvirheiden tunnistamista ja korjaamista on kehitetty, mikä auttaa erityisesti mobiilikäyttäjiä, sekä tunnettujen paikkojen hakemista on parannettu. Haku myös näyttää matkan vaiheet entistä havainnollisemmin ja selkeämmin. Muita palvelun uudistuksia ovat uudet lähipysäkit ja linjat -toiminto sekä uudistettu linjahaku.

Palvelu on yhtenäinen HSL:n ja Nyssen reittioppaiden kanssa

Opas.matka.fi-palvelu on Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tarjoama ovelta ovelle -reittisuunnittelupalvelu, joka yhdistää liikennemuotoja ja näyttää eri matkustusvaihtoehtoja. Palvelu kertoo reitin pisteestä A pisteeseen B (katuosoitteesta katuosoitteeseen) valittuna ajankohtana. Palvelu kattaa VR:n lähi- ja kaukoliikenteen, kotimaan lentoliikenteen sekä suurempien kaupunkien ja kuntien liikenteen ja se kerää päivittäin noin 500 vierailijaa.

Opas.matka.fi on yhdenmukainen muiden Digitransit-yhteistyössä luotujen palveluiden, kuten HSL:n ja Tampereen seudun Nyssen reittioppaiden kanssa. Digitransit on HSL:n, liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin ja kaupunkiseuduille lippu-, maksu- ja infojärjestelmiä tuottavan TVV LMJ Oy:n ylläpitämä avoimeen lähdekoodiin perustuva tuote, joka tarjoaa alustan valtakunnallisten reittioppaiden kehittämiselle. Reittitiedot perustuvat joukkoliikenneviranomaisten, Finapin, VR:n ja lentoliikenteen avoimiin reitti- ja aikataulutietoihin. Digitransit-yhteistyön avulla toimijat haluavat tarjota paikallisesti ja valtakunnallisesti tietoa käytettävissä olevista liikennepalveluista.

Lue lisää matka.fi-palvelusta

Palveluun pääset myös fintraffic.fi -etusivun palveluvalikosta.

Lisätietoja
 

Fintraffic: palvelupäällikkö Jaakko Rintamäki, jaakko.rintamaki(at)fintraffic.fi, p. +358 50 473 6850 

Traficom: ylitarkastaja Martin Johansson, martin.Johansson(at)traficom.fi, p. 029 534 6705

Jaa