Hyppää pääsisältöön
Kuvituskuva, Oulu.

Tuttua kauraa vai uutta tietoa? Kurkkaa Fintrafficin vinkit turvalliseen kesäliikenteeseen!

Julkaistu 8.7.2022

Liikenteessä tehdään juuri nytkin miljoonia päätöksiä turvallisen liikkumisen puolesta. Turvallisuus tien päällä tehdäänkin yhdessä ja meistä jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että kesäliikenne sujuu ilman turhia läheltä piti-tilanteita ja kolareita.

Kuljettajan rooli turvallisessa liikenteessä on ensiarvoisen tärkeä. Koostimme vinkit turvalliseen kesäliikenteeseen, jotta liikenne saadaan sujumaan turvallisesti läpi kesän. Kun saat raksin joka ruutuun, tiedät olevasi turvallisella matkalla.

 

  1. Kun ajat – niin aja. Hyvä kuski keskittyy aina itse ajamiseen. Älä siis räplää kännykkää, kun ajat: Vilkaisu kännykkään vie sinua kymmeniä metrejä sokkona eteenpäin.
  2. Aja vain levänneenä. Väsymys on yleinen ilmiö kesäliikenteessä. Kun yöt ovat valoisia, niin päiviä venytetään ja ajomatkoja siirretään pitkälle iltoihin. Muista kuitenkin, että ratin taakse saa asettua vain hyvin levänneenä. Väsymys vaikuttaa kuljettajaan samantapaisesti kuin alkoholi: ajokyky heikentyy ja reagointi hidastuu.
  3. Kun otat – et aja. Rattijuopumus on vakava rikos, joka voi pahimmillaan johtaa usein ihmisten kuolemaan. Päihtyneenä ei tule tarttua auton rattiin. Tippa tappaa.
  4. Ota muut huomioon. Turvallisuus tehdään yhdessä. Pidä kunnon turvavälit edellä ajavaan ja huolehdi, että kaikilla kyydissäsi olevilla on turvavyöt käytössä.

 

Fintraffic toivottaa turvallista kesälomaliikennettä!

Jaa