Hyppää pääsisältöön
Rahtialuksia satamassa

Seatrade Awards palkitsi Port Activity -satamasovelluksen

Julkaistu 9.11.2021

Fintrafficin meriliikenteenohjauksen ylläpitämä Port Activity -sovellus on saanut Highly Commended -maininnan vuoden 2021 Seatrade Awardsin finaalissa, uudessa Port & Terminal Digital Technology Award -kategoriassa. Palkintotapahtuma järjestettiin marraskuun alussa yhteistyössä Lloyd’s Listin kanssa. Seatrade Awards on maailmanlaajuinen merenkulun ja meriteollisuuden palkinto-ohjelma, joka on jakanut palkintoja merenkulkualalle yli kolme vuosikymmentä.

- Toinen sija ja Highly Commended -maininta ovat erinomainen saavutus ja kertovat, että olemme tehneet kehitystyötä oikeiden asioiden äärellä, kertoo Fintrafficin meriliikenteenohjauksen hankepäällikkö Olli Soininen.

Palkitut toimijat edustavat merenkulkualan terävintä kärkeä eri kategorioissa. Port & Terminal Digital Technology Award -kategoriassa etsittiin innovatiivisen satama- ja terminaaliteknologian kehittämistyötä tai applikaatiota, joka tukee selkeästi jonkin tietyn tavoitteen saavuttamista. Kansainvälinen paneeli valitsi kunkin kategorian finaaliin viisi hakijaa.

- On poikkeuksellista, että ammattikorkeakoulun vetämä kokonaisuus kilpailee palkinnosta yritysten kanssa samassa kategoriassa. Jo finaaliin pääsy osoitti, että SAMK ja kumppanit ovat tehneet maailmanlaajuisesti johtavaa tutkimustoimintaa, kehuu SAMK:n hankepäällikkö Heikki Koivisto.

Työ aikatietojen parissa jatkuu

Port Activity App syntyi osana STM Efficient Flow -hankkeen Port Flow Optimisation -hankepakettia, jossa yhteistyössä Rauman ja Gävlen satamien kanssa luotiin vahvasti käyttäjätarpeeseen vastaava sovellus, jonka tavoitteena oli parantaa tiedonkulkua satamissa toimivien eri sidosryhmien välillä.  

Mukana hankkeessa oli SAMK:n, Fintrafficin sekä Rauman ja Gävlen satamien lisäksi Ruotsin merenkulkulaitos. Lähtökohtana oli luoda takataskuun toimisto, joka mahdollistaisi mahdollisimman tehokkaat ja taloudelliset satamakäynnit. Hankkeen myötä syntynyt sovellus ja tehty työ aikatietojen parissa loi vahvaa pohjaa tulevaisuuden kehitykselle.

- Satamasovellus on laajentunut jo kuuteentoista satamaan Suomessa, ja sen kehitystyö jatkuu aktiivisesti. Sovellus kytkeytyy osaksi isompaa aikatietojen kehityskokonaisuutta, johon meillä on parikin tulevaa EU-hanketta suunnitteilla. Port Activity on mainio esimerkki siitä, mitä hyvällä yhteistyöllä voi saada aikaan, ja toivon, että saamme merenkulkualalle vastaavia menestystarinoita myös tulevaisuudessa, kiittää Soininen.

Jaa