Hyppää pääsisältöön

Pia Julin Fintrafficin raideliikenteenohjauksen uudeksi toimitusjohtajaksi

Julkaistu 24.11.2021

Fintrafficin raideliikenteenohjauksen (Fintraffic Raide Oy) uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu DI, eMBA Pia Julin. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään huhtikuun alussa 2022. Siihen saakka väliaikaisena toimitusjohtajana toimii operatiivinen johtaja Sanna Järvenpää.

Pia Julinilla on vahva tausta liiketoiminnan, tuotannon, logististen ketjujen sekä turvallisuuden, laadun ja yritysvastuun johtamisesta useissa eri yrityksissä. Julin siirtyy Fintrafficiin Palmia Oy:n liiketoiminta-alueesta, laadusta ja vastuullisuudesta vastaavan johtajan tehtävästä.

”On hienoa, että saamme Pia Julinin joukkueeseemme rakentamaan maailman turvallisinta, sujuvinta ja ympäristöystävällisintä liikennettä. Hän tuo meille vahvaa osaamista usealla osa-alueella. Yhteinen tehtävämme on varmistaa, että raideliikenteenohjauksen hieno kehitysagenda viedään onnistuneesti maaliin ja kytketään tiiviisti Fintrafficin tavoitteeseen rakentaa Suomeen maailman johtava liikenteen ekosysteemi reilun datatalouden hengessä”, sanoo konsernin toimitusjohtaja Pertti Korhonen.

Fintrafficin raideliikenteenohjauksen toimitusjohtajana vuodesta 2013 alkaen toiminut Pertti Saarela siirtyy omasta toiveestaan loppuvuoden aikana neuvonantajan rooliin ensi kesän loppuun asti, jolloin hän jää hyvin ansaitulle eläkkeelle. Neuvonantajana Saarela keskittyy tukemaan uutta toimitusjohtajaa ja jakamaan osaamistaan keskeisille strategisille ohjelmille, kuten Digirata-hankkeelle.

”On innostavaa päästä edistämään Fintrafficin liiketoimintaa sekä oppimaan lisää liikenteestä ja rautateistä yhdessä alan vahvojen osaajien kanssa. Liikenteenohjauksen palveluilla on iso merkitys rautatieliikenteen turvallisuudelle ja toimivuudelle sekä sille, kuinka saumattomasti rautatieliikenne yhdistyy muihin liikennemuotoihin. Uskon, että junamatkustus kasvattaa muun muassa vähäpäästöisyytensä takia entisestään suosiotaan Suomessa tulevina vuosina, ja tätä kehitystä haluamme yhdessä jatkossakin edistää”, Pia Julin sanoo.

Jaa