Hyppää pääsisältöön
Autossa taukoa pitämässä

Pääsiäisliikenteeseen lähdössä? Fintrafficin liikenteen palvelut varmistavat onnistuneen matkan myös pääsiäisenä

Pääsiäisviikonloppu lähestyy ja pian pitäisi sukeltaa liikenteen sekaan. Luvassa sujuvaa matkantekoa vai hermoja kiristäviä kilometrejä? Oman reitin ennakkosuunnittelu ja liikennetilanteen reaaliaikainen seuraaminen matkan varrelta mahdollistavat, että loma alkaa jo tien päältä.

Liikennetilanne-palvelu - autoilijan paras kaveri

Oman ajoreitin liikenne- ja säätilanne kannattaa tarkistaa pääsiäisen liikenteeseen jo kotona Fintrafficin Liikennetilanne-palvelusta.

Verkkopalvelussa tietoa voi katsella näppärästi kartta- tai listanäkymistä, jonne saa valittua aktiiviseksi juuri ne itseä kiinnostavat aiheet aina ajokeleistä, liikennemääriin ja liikennetiedotteisiin. Sähkö- ja kaasuautoilijoille palvelu tuo helppoutta myös reitin suunnitteluun, kun palvelusta löytyvät niin sähköautojen latauspisteet kuin kaasun tankkausasematkin.

Uutta! Liikennetilanne-palvelusta löytyvät nyt pääsiäisliikenteeseen autoilijoiden koontinäkymät, jotka kokoavat samalla näkymälle kattauksen vilkkaimmin liikennöityjen teiden liikenne- ja olosuhdetietoa. Mukana on monta uutta tieosuutta, jotka ovat pääsiäisliikenteessäkin vilkkaimmillaan.

Liikennetilanne on saatavissa Google Playsta tai App Storesta myös ilmaisena mobiilisovelluksena, jolloin ajantasainen liikennetilanne kulkee koko ajan kätevästi mukana tien päällä. Sovellukseen on lisätty mukaan Liikenteen Palauteväylä, jotta tien päältä olisi helppo lähettää palautetta vaikkapa tien kunnosta. Sovelluksen kautta lähetetty palaute välittyy suoraan eteenpäin Liikenteen asiakaspalveluun ja esimerkiksi maanteiden kunnossapidolle.

Valtakunnallinen reittiopas reitittää julkiset liikennevälineet sujuviksi matkaketjuiksi

Valtakunnallinen Opas.matka.fi-reittiopas on palvelu, joka kokoaa yhteen kaikki julkisten kulkuneuvojen aikataulut ja reitit.  Palvelun käyttö on helppoa: syötät vain lähtöpaikan ja määränpään, joiden perusteella palvelu selvittää aikataulut ja vuorot, joilla pääset perille. Palvelussa ovat mukana bussit, junat, raitiotiet, metrot sekä lautta- ja lentoyhteydet. Mukana ovat sekä lähi- että kaukoliikenteen vuorot. Voit säätää mm. vaihtojen tai esimerkiksi kävelyn määrää sekä yhdistellä helposti julkisia liikennevälineitä löytääksesi itsellesi sujuvimman reitin määränpäähäsi.

Uutta! Opas.matka.fi-reittioppaaseen on juuri otettu käyttöön lisää reaaliaikaista liikennetietoa, jonka ansiosta käyttäjät saavat nyt nopeampia hakuja ja entistä enemmän vaihtoehtoisia yhteyksiä. Lisäksi liikenneyhteyksien reaaliaikaiset tiedot, kuten linja-auton saapumisaika pysäkille ja muut sijaintitiedot, näkyvät aiempaa kattavammin. Reittiopaspalvelu sisältää myös entistä parempaa häiriö- ja poikkeustietoa.

Valtakunnallisen reittiopaspalvelun löydät täältä: https://opas.matka.fi/

Jos pääsiäisen matkanteko taittuu junalla, voit hyödyntää lisäksi Fintrafficin Junalähdöt-palvelua, joka kokoaa yhteen junien lähtö- ja saapumisajat kaikilta Suomen henkilöliikenneasemilta. Tiedot pohjautuvat junien reaaliaikaisiin kulkutietoihin ja päivittyvät jatkuvasti raideliikenteen todellisen tilanteen mukaan. Junien tietoja voi hakea joko aseman/kaupungin tai junan nimellä.

Varmistetaan sujuva pääsiäisliikenne yhdessä – turvallisia kilometrejä toivottaa Fintraffic!

Jaa