Hyppää pääsisältöön
Hymyilevät naisen kasvot autossa

Nappaa joululiikenteeseen mukaan Fintrafficin palvelut

Oletko lähdössä jouluna tien päälle autolla tai hyppäätkö junaan? Fintrafficin liikenteen selain- ja mobiiliratkaisuilla matkasi sujuu nyt entistä jouhevammin. 

Suunnittele matkasi jo kotona 

Jouluna tien päälle on hyvä lähteä ennakoiden. Fintrafficin Liikennetilanne-palvelussa voit suunnitella oman ajoreittisi hyvissä ajoin kotisohvalta. Voit tarkastella reittiäsi etukäteen vaikkapa kätevästi karttanäkymässä, jossa valittavissasi on kymmenittäin eri vaihtoehtoja aina tiesäätiedoista, liikennemääriin ja maanteiden kunnossapitoon. Tieliikenteen liikennetiedon lisäksi palvelusta löytyy tietoa junien kulkemisesta sekä lentoasemien saapumis- ja lähtöajoista. 

Uutta! Tänä jouluna pilotoimme joululiikenteeseen myös kokonaan uudenlaista autoilijan koontinäkymää. Testauksessa on nyt yksi vilkasliikenteisimmistä joululiikenteen osuuksista välillä Helsinki - Lahti. Tavoitteena uudessa näkymässä on tuoda autoilijalle yhdellä silmäyksellä käsitys erityisen ruuhkautuvan tieosuuden tilanteesta. 

Seuraa liikennetietoa tien päältä 

Auto jo pakattu ja mietit, osuuko matkalle huonoa ajokeliä? Lataa nyt puhelimeesi ilmainen Fintrafficin Liikennetilanne-sovellus ja tiedät mitä liikenteessä tapahtuu. 

Liikennetilanne-sovelluksesta löydät esimerkiksi tieliikenteen häiriöt ja ruuhkat, ajokelit ja keliennusteet, maanteiden kunnossapitotiedot sekä sähköautojen latauspisteet ja kaasun tankkausasemat. Tieliikennetietojen lisäksi löydät sovelluksesta jouluun myös rautateiden asemakohtaiset henkilöliikenteen aikataulu- ja täsmällisyystiedot. 

Liikennetilanne-sovelluksen voit ladata itsellesi ilmaiseksi Google Playsta tai App Storesta, jolloin ajantasainen liikennetilanne kulkee koko ajan näppärästi mukana taskussasi. 

Tarkista junien aikataulutiedot tai yhdistele julkisia liikennevälineitä 

Fintrafficin Junalähdöt-aikataulupalvelussa näet junien lähtö- ja saapumisajat kaikilta Suomen henkilöliikenneasemilta. Tiedot pohjautuvat junien reaaliaikaisiin kulkutietoihin ja aikataulut päivittyvät jatkuvasti. Voit hakea tietoja joko aseman/kaupungin tai junan nimellä. 

Voit myös yhdistellä julkisia liikennevälineitä ja etsiä itsellesi sen parhaimman reitin: Valtakunnallinen reittiopas tietää kaikki julkisten kulkuneuvojen aikataulut ja reitit. Syötä vain lähtöpaikka ja määränpää, ja palvelu selvittää sinulle aikataulut ja vuorot, joilla pääset perille. Palvelu sisältää sekä lähi- että kaukoliikenteen aikataulut ja vuorot. Mukana ovat bussit, raitiotiet, metrot, junat, sekä lautta- ja lentoyhteydet. 

Turvallisuus ja sujuvuus liikenteessä tehdään jouluna yhdessä. Turvallista matkaa sinulle toivottaa Fintraffic! 

_______________________________________________ 

Katso joulunajan turvallisen liikenteen nostot, jotta osaat välttää ruuhkat, ennakoida kelitilanteet, ajaa turvallisesti sekä toimia oikein onnettomuustilanteissa.  

Jaa