Hyppää pääsisältöön
Autojen valoja kaupunkiliikenteessä vesisateessa

Malttia torstain tieliikenteeseen – vaihtelevat kelit vaativat autoilijoilta nyt peli- ja kelivaraa

Torstaina 19.11. Suomen etelä- ja keskiosaan odotetaan kovaa tuulta, aina myrskypuuskiin asti. Vettä sataa lisäksi etelästä Pohjois-Pohjanmaalle saakka. Myös lumisadetta on luvassa, joka tekee ajokelin paikoin huonoksi etenkin Etelä-Lapissa. Illan kuluessa lumisateen odotetaan leviävän myös kohti maan eteläosaa.

Tieliikennekeskuksesta muistutetaankin, että liikenteessä vaihtelevat kelit lisäävät aina onnettomuusriskiä, jossa ennakoinnilla ja kelien mukaisella ajotavalla pidetään yllä sujuvaa ja turvallista liikennettä.

"Autoilijoille on luvassa nyt vaihtelevia ajokelejä, jossa myrskypuuskat saattavat vaikuttaa auton hallittavuuteen, runsaat vesisateet tuoda vesiliirtovaaraa ja ilmojen kylmeneminen muuttaa jatkossa tienpinnat nopeasti liukkaiksi. Nyt kannattaakin olla auton ratissa tarkkana kelien mukaisesta tilannenopeudesta ja varata matkaan kunnolla aikaa", muistuttaa tieliikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen.

Tieliikennekeskuksesta painotetaan lisäksi riittävien turvavälien merkitystä, joka korostuu etenkin työmatkaliikenteen liikennepiikeissä.

"Ennakointi on aina se paras tapa varautua äkillisiin tilanteisiin tien päällä. Esimerkiksi myrskypuuskien aikana ajoväylää kannattaa tarkkailla edellä ajavaa autoa hiukan pidemmällekin tuulen aiheuttamien tuhojen varalta. Tällöin on helpompi havaita vaikkapa tielle kaatunut puu ja reagoida siihen ajoissa. Pidetään siis liikenteessä peli- ja kelivarat kunnossa", jatkaa Sanna Piilinen.

Jaa

Tagit