Hyppää pääsisältöön
Mies katsoo autossa taustapeiliin

Liikenne pääkaupunkiseudulla ollut tänään sujuvaa: autoilijat ajoittaneet omaa liikkumistaan työmatkaliikenteen perinteisten ruuhkahuippujen ulkopuolelle

Julkaistu 20.3.2023

Maanantaina 20.3. alkanut rautatiealan lakko on ennakoitu hyvin tämän päivän maantieliikenteessä. Autoilijat ovat varanneet aikaa aamun ja iltapäivän työmatkaliikenteeseen, ja liikenne onkin sujunut pääkaupunkiseudun suurimmilla pääväylillä lähes normaalin arkimaanantain tapaan.

”Henkilöautoliikenne on virrannut pääkaupunkiseudulla tänään sujuvasti. Työmatkaliikenteessä on ollut havaittavissa, että ihmiset ovat ajoittaneet omaa liikkumistaan nyt perinteisten ruuhkatuntien ulkopuolelle: Aamun työmatkaliikenne on startannut jo heti aamukuudesta ja jatkunut siitä aina aamuyhdeksään saakka. Pidetään tämä sama linja huomenna tiistaina, joka on työmatkaliikenteessä tyypillisesti meillä se kaikkein vilkkain päivä”, kertoo Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki.

Vaikka maanantain työmatkaliikenteen määrissä on näkynyt vain hienoista kasvua, Fintrafficin tieliikenteenohjaus muistuttaa kuitenkin, että ajoittaista jonoutumista voi paikoitellen esiintyä. Lähipäivien liikkumiseen onkin hyvä varata normaalia enemmän aikaa, ja samalla unohtaa turha kiire pois etenkin työmatkaliikenteestä.

Jaa