Hyppää pääsisältöön

Lennonjohtajia koulutetaan nyt Avia Collegen uusissa toimitiloissa

Elokuun alussa Fintraffic lennonvarmistuksen Avia Collegessa päästiin aloittamaan työt ja opinnot uusissa toimitiloissa, Avia Fleetin (ent. Toke) 2. kerroksessa. Toimitilauudistus toi mukanaan lennonjohtajien koulutukseen modernit tilat, päivityksiä teknologiaan sekä paremman sijainnin synergiaetujen kannalta.

Avia College on Fintraffic lennonvarmistuksen omistama ammatillinen erikoisoppilaitos, joka järjestää ainoana oppilaitoksena Suomessa lennonjohtajan ammattiin johtavaa koulutusta. Lisäksi oppilaitoksessa järjestetään eri lennonvarmistustoimialojen kertaus-, jatko- ja yksikkökohtaista koulutusta.

Uusien tilojen lisäksi tehtiin teknologian elinkaaripäivityksiä

Uusi toimitila toi Avia Collegelle mukanaan 600m2 lisää tilaa. Pari vuotta sitten remontoituun tilaan siirrettiin koulutuksessa käytettävät simulaattorit, ja tiloja muokattiin Avia Collegen tarpeisiin sopiviksi. Uudet toimitilat ovat nyt modernit, valoisat, avarat ja käyttäjäystävälliset.

- Aiemmin meillä oli pienemmät tilat, jotka jakautuivat kolmeen eri kerrokseen. Nyt saamme tehdä töitä yhdessä kerroksessa, tarpeisiimme suunnitelluissa tiloissa, kehuu Avia Collegen vs. rehtori Antti Ruhanen.

Uusien tilojen myötä tarkasteltiin myös käytössä olevaa koulutusteknologiaa. Tarve lennonjohdon simulaattoreiden laitteiston uusimiselle olisi tullut vastaan viimeistään parin vuoden kuluttua, minkä vuoksi se päätettiin tehdä samalla, kun siirryttiin uusiin tiloihin.

- Nyt meillä on modernien tilojen lisäksi myös uusitut laitteistot, jotka kestävät koulutuskäytössämme vähintään seuraavat kymmenen vuotta, kertoo Ruhanen.

Uusi sijainti luo aiempaa monipuolisempaa yhteistyötä

Avia Collegen vanhat tilat sijaitsivat Tietotiellä, erillisessä rakennuksessa lentoaseman takanurkalla. Nyt opetus ja työnteko onnistuvat kätevästi Token tiloissa, aivan terminaalin palveluiden yhteydessä. Hotelli, ravintolat, juna-asema sekä lentoterminaali löytyvätkin jatkossa oppilaitoksen kanssa helposti samasta rakennuksesta.

- Toivon mukaan muutto lisää muualta kouluttautumaan tulevan lennonjohdon eli niin sanottujen kaupallisten asiakkaiden osuutta Avia Collegessa. Vaikka matka vanhoista tiloista palveluiden luo ei ollut pitkä, ovat uudet tilat huomattavasti houkuttelevammat tästä näkökulmasta, pohtii Ruhanen.

Koulutukseen ei uusien tilojen myötä ole tulossa uudistuksia, mutta muuton uskotaan lisäävän synergiaa Avia Collegen ja lennonvarmistuksen operatiivisen henkilöstön kesken. Avia College sijaitsee nyt ensimmäistä kertaa samassa rakennuksessa operatiivisen henkilöstön ja Fintraffic lennonvarmistuksen pääkonttorin kanssa.

- Voimme käydä nyt aivan uudella tavalla keskustelua eri yksiköiden kesken, kun olemme kaikki lähellä toisiamme. Tämä tuo lisää joustavuutta henkilöstön käyttöön ja koulutukseen. Samalla pääsemme purkamaan mielikuvaa, että Avia College olisi oma erillinen porukkansa yrityksen sisällä, kertoo Ruhanen.

Kesällä valmistuneet tilat tukevat vauhdikasta syksyä

Syksy on Avia Collegessa vauhdikas, sillä etenkin syys-lokakuussa oppilaitoksessa tapahtuu paljon. Uusi lennonjohtajien peruskurssi käynnistyy lokakuussa, toisen peruskurssin ollessa nyt simulaattorivaiheessa. Lisäksi koulutetaan ulkomailta tulevia asiakkaita sekä omaa operatiivista henkilöstöä.

Tulossa on peruskurssien lisäksi esimerkiksi verkoston lennonjohtajien ja -tiedottajien kertauskoulutusta sekä ACC- ja EFHK-lennonjohtajien kertauskoulutusta. Ulkomailta koulutukseen saavutaan Avia Collegeen tänä syksynä Luxemburgista ja Qatarista. Isompien koulutuskokonaisuuksien lisäksi syksyllä on luvassa lukuisa määrä pienempiä koulutustapahtumia, kuten työpaikkakouluttajien ja tarkastajien kertauskouluksia.

- On hienoa, että meillä on nyt lisää tilaa toimia ja tilat saatiin valmiiksi ennen syyskauden alkua. Projekti toteutettiin todella tiukalla aikataululla, ja haluankin lähettää isot kiitokset projektipäällikölle sekä tekijätiimille. Palaute uusista tiloista on ollut todella positiivista, kiittää Ruhanen.

Käyntiosoite:
Lentäjäntie 1B, 2. kerros

Jaa