Hyppää pääsisältöön

Kaivattua tietoa sähköautoilijoille ja sähköautoa harkitseville: sähköautojen latauspisteet nyt Liikennetilanne-palvelussa

Oletko harkinnut sähköauton hankintaa, mutta tietoa sähköauton latauspisteistä lähialueella on ollut vaikea löytää. Nyt Suomen sähköautojen latauspisteet ovat nähtävissä Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-palvelussa ja mobiilisovelluksessa.

”Olemme erittäin ilahtuneita, että voimme näyttää nyt palvelussamme sähköautojen latauspisteitä ympäri Suomea. Tästä iso kiitos Sähköautoilijat ry:lle, jonka joukkoistamalla ylläpidettävän latauskartta.fi -palvelun kautta saamme datan käyttöömme. Ja ennen kaikkea kiitos kaikille niille aktiivisille vapaaehtoisille, jotka pitävät palvelun tietoja ajan tasalla”, Traffic Management Finlandin kehittämispäällikkö Mika Ahvenainen sanoo.   

”Sähköautoilun suosio on kasvamassa vauhdikkaasti. Sähköautojen myyntiin on tulossa uutta vauhtia ensi vuonna, kun sähköisten työsuhdeautojen verokäytännöt muuttuvat. Olemme aktiivisesti hakeneet uusia kanavia levittää sähköautoiluun liittyvää tietoisuutta. Siksi on erityisen hienoa, että saamme sähköautojen latauspaikat näin kattavasti Traffic Management Finlandin kautta laajasti jakeluun. Tämä on tärkeä askel sähköautoilun käytettävyyden ja suosion kasvattamisessa”, toteaa Kirsi Immonen Sähköautoilijat ry:stä.

Teknologiateollisuuden sähköisen liikenteen toimialatilaston mukaan sähköautokanta on kasvanut viimeisen vuoden aikana 91 % ja oli vuoden kolmannen neljänneksen lopussa vajaa 48 000. Näistä ladattavia hybridejä on 40 000 ja täyssähköautoja vajaa 8 000. 


Palvelut vauhdittamaan vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivien autojen kysyntää

Traffic Management Finland haluaa olla aktiivisesti edistämässä liikenteen päästötalkoita. Karttapalvelujen avulla voidaan tehdä liikenteen käyttäjille näkyväksi se, että vähäpäästöisten vaihtoehtojen jakeluverkostot ovat jo varsin kattavia.  

”Liikennevisiossamme vuonna 2030 ihmiset ja tavarat pääsevät perille turvallisemmin, sujuvammin ja ympäristöystävällisemmin. Vähäpäästöisten energialähteiden käyttö on lisääntynyt merkittävästi ja Suomi on hyvässä vauhdissa kohti liikenteen päästöjen nollaamista. Sähköautojen latauspisteiden datan avaaminen vauhdittaa osaltaan tavoitteen saavuttamista”, vaikuttavuusjohtaja Mikko Saariaho sanoo.

Kaasuautojen tankkauspisteet ovat löytyneet Liikennetilanne-palvelusta jo aikaisemmin.

 

  • Liikennetilanne-palvelusta voi myös tarkistaa ajokelin, mahdolliset häiriöt, tietyöt ja miten teiden kunnossapitotoimet etenevät.
  • Liikennetilanne-sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Play Storesta tai App Storesta.
  • Liikennetilanne-palvelu verkossa osoitteessa https://liikennetilanne.tmfg.fiTraffic Management Finland Oy ohjaa liikennettä maalla, merellä ja ilmassa. Konsernin tarjoamat palvelut ja liikennetieto auttavat yrityksiä luomaan uusia ratkaisuja ihmisten ja tavaroiden liikkumiseen. Älykkäät liikenteenohjaus- ja -hallintapalvelut, ajantasainen liikennetieto ja yhtiön 1100 ammattilaisen osaaminen parantavat liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta sekä auttavat vähentämään päästöjä. Traffic Management Finland on kestävän liikkumisen edistäjä ja maailmanlaajuisesti uniikki toimija. www.tmfg.fi

Jaa