Hyppää pääsisältöön
matka.fi verkkopalvelun kansi

Julkisilla liikennevälineillä liikkeellä? Katso junalakon aikana sujuvimmat reitit valtakunnallisesta opas.matka.fi-reittioppaasta

Julkaistu 19.3.2023

Maanantaina 20. maaliskuuta alkava veturinkuljettajien lakko vaikuttaa monen liikkumiseen. Valtakunnallinen opas.matka.fi-reittiopas auttaa suunnittelemaan omaa reittiä myös tilanteessa, jossa junat eivät kuljekaan normaaliin tapaan. Palvelu selvittää halutulta matkareitiltä aikataulut ja vuorot, jotta pääset perille mahdollisimman sujuvasti. Palvelusta löytyvät sekä lähi- että kaukoliikenteen aikataulut ja vuorot, ja mukana ovat muun muassa bussit, raitiotiet ja metrot.

”Opas.matka.fi-reittiopas on ovelta-ovelle-reittisuunnittelupalvelu, joka yhdistää eri liikennevälineet sujuviksi reiteiksi. Palvelu kertoo reitin pisteestä A pisteeseen B katuosoitteen tarkkuudella, valittuna ajankohtana ja haluttuja kulkumuotoja käyttäen. Palvelu kokoaakin yhteen kattavasti joukkoliikenteen viranomaisten ja joukkoliikenneoperaattorien tuottamia tietoja kaikille liikenteen käyttäjille hyödynnettäväksi”, kertoo Fintrafficilta kehityspäällikkö Jaakko Rintamäki.

Miten käytän reittiopasta ja löydän juuri minulle sopivimman reitin?

Valtakunnallisen opas.matka.fi-reittioppaan käyttö on tehty mahdollisimman helpoksi. Palveluun pääset osoitteesta https://opas.matka.fi/.

Palvelun ”Asetukset” -toiminnosta pääset tekemään erilaisia reittivaihtoehtoja haluamillasi liikennemuodoilla. Voit myös säätää vaihtojen tai esimerkiksi kävelyn määrää.

Vinkki: Lähtöpaikka ja määränpää voidaan määrittää halutessa lisäksi kartan päällä klikkaamalla. Voit valita kartalta myös pysäkit.

Palvelusta saatavilla pian liikenteen reaaliaikaiset sijaintitiedot

Valtakunnallisen opas.matka.fi-reittioppaan tiedot pohjautuvat joukkoliikenneviranomaisten, liikennöitsijöiden, VR:n ja Finavian aikataulutietoihin.

Valtakunnallisessa opas.matka.fi-reittioppaassa ollaan parhaillaan ottamassa käyttöön uutta entistä kehittyneempää reititysmoottoria, joka mahdollistaa jo lähiviikkojen aikana käyttäjille entistä nopeammat haut ja entistä enemmän vaihtoehtoisia yhteyksiä. Tulossa kevään aikana on lisäksi kauko- ja paikallisliikenteen reaaliaikaiset sijaintitiedot sekä pysäkkiennusteet.

Reittiopas perustuu yhteistyössä HSL:n ja LMJ:n kanssa kehitettävään Digitransit-palveluun.

Fintraffic tarjoaa ja kehittää liikennedataan perustuvia palveluita itse ja muiden toimijoiden kanssa.

Jaa