Hyppää pääsisältöön
Autojono talvisessa maantieliikenteessä

Fintrafficin tieliikennekeskus: Varovaisuutta tien päälle – luvassa huonoja ajoke­lejä

Julkaistu 11.1.2021

Suomeen on leviämässä maanantai-illan ja tiistain aikana lännestä voimakas lumipyry, joka ulottuu Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Satakunnan, Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen alueille muuttaen ajokelin laajalti huonoksi.

Fintrafficin tieliikennekeskuksesta muistutetaan, että liikenteeseen on syytä varata nyt normaalia huomattavasti enemmän aikaa sekä myöskin välttää liikkumista etenkin työmatkaliikenteen ruuhka-aikoina.

”Nyt kannattaa lähteä tien päälle harkiten ja varata matkantekoon selkeästi normaalia enemmän aikaa. Ajokelit ovat huonot ja nopeudet on syytä tiputtaa kelien mukaiseksi ja unohtaa samalla turhat ohitukset. Myös työmatkaliikenteen aamu- ja iltaruuhkaa kannattaa välttää mahdollisuuksien mukaan", painottaa Fintrafficin tieliikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen.

Lumisateen ennustetaan tulevan osittain märkänä, joka saattaa puihin tarttuvana tykkynä aiheuttaa jopa puiden kaatumisia ajoväylille. Riittävillä turvaväleillä onkin iso merkitys, jotta myös äkillisiin tilanteisiin olisi aikaa reagoida.

"Ennakointi on aina se paras tapa varautua äkillisiin tilanteisiin tien päällä. Pidetään siis turvavälit riittävinä, jotta ehdimme reagoida vaikkapa kaatuneeseen puuhun. Tällaisista akuuteista poikkeustilanteista, jotka estävät maantien normaalin käytön, kannattaa soittaa myös aina Tienkäyttäjän linjalle, jotta apu saadaan nopeasti paikalle. Ei-akuuteissa asioissa autoilijoita palvelee puolestaan Liikenteen asiakaspalvelu sekä palautevayla.fi”, jatkaa Sanna Piilinen.

Jaa