Hyppää pääsisältöön

Fintrafficin tieliikennekeskus varoittaa: luvassa laajasti huonoja tai erittäin huonoja ajokelejä

Ajokelit ovat muuttumassa ennusteiden mukaan alkuviikosta huonoiksi tai erittäin huonoiksi lähes koko maassa. Talvisiin ajo-olosuhteisiin on syytä varautua osassa maata jo tänään, kun ajokeli muuttuu päivän mittaan haastavaksi jäätävän vesi-, räntä- ja lumisateen takia. Fintrafficin tieliikennekeskus muistuttaa autoilijoita lähtemään tien päälle haastavat kelit huomioiden - ajo-olosuhteet ovat nyt poikkeuksellisen talvisia ajankohtaan nähden. 

”Alkuviikko näyttäytyy tieliikenteessä hyvin talviselta eteläistä Suomea myöten. Luvassa on sadetta eri muodoissa jäätävästä vesisateesta lumisateeseen, joten tien päälle on syytä lähteä vain kelien mukaisilla renkailla. Myös ajonopeuden lasku keliolosuhteiden mukaisiksi, turhien ohitusten välttäminen sekä pitkät turvavälit ovat asioita, mitkä kannattaa pitää mielessä", summaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta päivystävä päällikkö Tuuli Salonen.

Fintrafficin tieliikennekeskukset palvelevat ympärivuorokautisesti tieliikenteen ohjaamisessa, liikennetiedottamisessa ja häiriönhallinnassa. Työtä turvallisen ja sujuvan maantieliikenteen hyväksi tehdään tiiviissä yhteistyössä viranomaisten ja muiden liikenteen toimijoiden kanssa.

Tiesitkö? Oman ajoreitin liikenne- ja olosuhdetietoa voi seurata mobiilisti ilmaisesta Fintraffic Mobiilista, josta on saatavana myös automaattiset push-viestit liikenteen eri häiriöistä ja varoituksista.

Jaa