Hyppää pääsisältöön

Fintrafficin tieliikennekeskus: Suomen etelä- ja itäosaan luvassa laajalti huonoja ajokelejä - älä anna talvikelien yllättää

Ajokelit ovat muuttumassa tänään 2.4. illasta lähtien huonoiksi Suomen etelä- ja itäosassa runsaan lumisateen ja jäätävän tihkusateen vuoksi. Ajokelit jatkuvat talvisina myös keskiviikkona, ja lumikertymät voivat olla huomattavia. Fintrafficin tieliikennekeskus muistuttaa varaamaan etenkin aamun työmatkaliikenteeseen nyt runsaasti enemmän aikaa.

-  Ajokelit ovat muuttumassa erittäin huonoiksi runsaan lumisateen sekä jäätävän vesisateen vuoksi, ja liikenteessä onnettomuusriski on nyt kohonnut. Talviset ajokelit onkin syytä ottaa huomioon ajoissa, ja esimerkiksi kesärenkailla ei aamun työmatkaliikenteeseen kannata lähteä. Muistetaan myös oikea tilannenopeus ja huolehditaan, että turvaväli edellä ajavaan on riittävän pitkä, summaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki.

Fintrafficin tieliikennekeskukset palvelevat ympärivuorokautisesti tieliikenteen ohjaamisessa, liikennetiedottamisessa ja häiriönhallinnassa. Työtä turvallisen ja sujuvan maantieliikenteen hyväksi tehdään tiiviissä yhteistyössä viranomaisten ja muiden liikenteen toimijoiden kanssa.

Tiesitkö? Oman ajoreitin liikenne- ja olosuhdetietoa voi seurata mobiilisti ilmaisesta Fintraffic Mobiilista, josta on saatavana myös automaattiset push-viestit liikenteen eri häiriöistä ja varoituksista. 

Jaa