Hyppää pääsisältöön
Autossa taukoa pitämässä

Fintrafficin pakkausvinkki hiihtolomalaisille: Tämä sovellus kannattaa ottaa mukaan

Tulevina viikkoina monet suuntaavat autolla tai junalla viettämään hiihtolomia. Matkalle kannattaa ladata mukaan Fintraffic Mobiili -sovellus helpottamaan suunnittelua ja matkantekoa. Sijaintiin perustuvat push-ilmoitukset kertovat käyttäjälle välittömästi, kun lähialueen tieliikenteessä tai junaliikenteen suosikkireitillä sattuu jotain poikkeavaa. Uutuutena autoilijat voivat myös vinkata toisiaan erilaisista havainnoista liikenteessä.  

Fintrafficin reaaliaikaista liikenteenohjauksen dataa hyödyntävä sovellus tuo tienkäyttäjille ja raideliikenteessä matkustaville reaaliaikaiset liikennetiedot Suomen maanteiltä ja rautatieliikenteestä.  

Ajoreitin sekä määränpään säätilaa voi tarkkailla sovelluksesta löytyvillä kelikameroilla, jotka kattavat koko Suomen. Lisäksi sovelluksesta löytyvät ajokeli- ja säätiedot sekä tiesäävaroitukset. 

Mikäli suuntaat matkaan sähkö- tai kaasuautolla, voit katsoa reitin varrelle parhaiten osuvat sähköautojen latausasemat sekä kaasuautojen tankkausasemat sovelluksesta.  

Hermoja ja aikaa säästät, kun selvität tietyöt ja ruuhkapaikat sovelluksesta jo ennakkoon.  

Jos lähdet matkaan junalla, näet sovelluksesta kaikkien Suomen rautatieasemien reaaliaikaiset aikataulu- ja lähtölaituritiedot sekä häiriötiedotteet. 

Lisää joukkovoimaa sovellukseen: Raportoi liikenteen vaaran paikoista  

Aivan tuoreena uutuutena Fintraffic Mobiili -sovellus tuo käyttäjilleen merkittävän päivityksen. Jatkossa Fintraffic Mobiilin käyttäjät voivat raportoida liikenteen poikkeamista ja vaaran paikoista, kuten tielle eksyneistä eläimistä, pysähtyneistä ajoneuvoista, huonosta ajokelistä ja muista liikenteen poikkeuksista. 

Käyttäjien havainnot näkyvät kartalla 30 minuutin ajan. Havaintojen jättäminen on helppoa ja nopeaa: paina sovelluksen keltaista puhekupla-ikonia, valitse havaintotyyppi ja tarkenna tarvittaessa havainnon sijainti. 

Fintrafficin kehityspäällikkö Tomi Lehtola on innoissaan uudesta ominaisuudesta:  
"Kun sovelluksen käyttäjät jakavat aktiivisesti liikennehavaintojaan, he parantavat kaikkien tielläliikkujien turvallisuutta." 

Koska turvallisuus on Fintrafficille ykkösasia, haluamme muistuttaa, että nämä havainnot tehdään ja sovellusta muutenkin käytetään auton ollessa pysähdyksissä, ei ajaessa. 

Fintraffic Mobiili -sovelluksen lisäksi matkalle kannattaa varata mukaan myös malttia ja hyvää mieltä. Hiihtoloma alkaa jo matkalta!  

Fintraffic Mobiili on ladattavissa ilmaiseksi iOS- että Android-sovelluskaupoista 
 
iOS 

Lisää tietoa osoitteesta fintraffic.fi/fi/mobiili  

Tutustu myös näihin palveluihin ennen hiihtolomalle lähtöä 

Liikennetilanne-palvelussa voit suunnitella oman ajoreittisi hyvissä ajoin kotisohvalta. Voit tarkastella reittiäsi etukäteen vaikkapa kätevästi karttanäkymässä, jossa valittavissasi on kymmenittäin eri vaihtoehtoja aina tiesäätiedoista, liikennemääriin ja maanteiden kunnossapitoon. Tieliikenteen liikennetiedon lisäksi palvelusta löytyy tietoa junien kulkemisesta sekä lentoasemien saapumis- ja lähtöajoista.   

Olemme myös luoneet käteviä koontinäkymiä yleisimmille ajoreiteille. Koontinäkymät näyttävät tietyn alueen tai ajovälin kamerat, tiesään sekä liikennetiedotteet. Voit tarkastella valmiita näkymiä tai luoda oman koontinäkymäsi. 

Junalähdöt-palvelussa näet junien lähtö- ja saapumisajat kaikilta Suomen henkilöliikenneasemilta. Tiedot pohjautuvat junien reaaliaikaisiin kulkutietoihin ja aikataulut päivittyvät jatkuvasti. Voit hakea tietoja joko aseman/kaupungin tai junan nimellä.   

Valtakunnallinen reittiopas opas.matka.fi tietää kaikki julkisten kulkuneuvojen aikataulut ja reitit. Syötä vain lähtöpaikka ja määränpää, ja palvelu selvittää sinulle aikataulut ja vuorot, joilla pääset perille. Palvelu sisältää sekä lähi- että kaukoliikenteen aikataulut ja vuorot. Mukana ovat bussit, raitiotiet, metrot, junat, sekä lautta- ja lentoyhteydet. Mikäli suuntaat hiihtolomalla Viroon, voit suunnitella reitin sinne asti.    

Nyt voit vertailla myös reittisi päästöjä eri kulkuvälineiden välillä. Päästötietojen haku on tällä hetkellä mahdollista valtakunnallisesti henkilöautomatkoilla ja HSL-alueen joukkoliikenteessä. Tarkista ensin asetuksista, että kaikki haluamasi kulkuvälineet on klikattu aktiiviseksi. Tämän jälkeen tee reittihaku. Päästötietoja eri kulkuvälineiden välillä pääset tarkastelemaan klikkaamalla reittihakukenttien ja tulosten välistä löytyviä kulkuvälineikoneita. 

Palauteväylä -palvelussa voit antaa palautetta maanteihin, rataverkkoon ja vesiväyliin liittyen. Voit myös seurata alueesi palautteita. 

Jaa