Hyppää pääsisältöön

Fintrafficin lennonvarmistuksessa vieraita Namibiasta

Fintrafficin lennonvarmistuksen vieraana kävi arvovaltainen joukko Namibialaisia tutustumassa toimintaympäristöön, lennonvarmistuksen palveluihin sekä tiloihin Vantaalla. Päivän aikana perehdyttiin myös ainutlaatuiseen liikenteen dataekosysteemityöhön sekä kerrottiin perustekemisestämme lennonvarmistuksessa sekä kaikkien liikennemuotojen ohjaus- ja hallintatyöstä.

Tapaamisen tarkoituksena oli edistää suhteita Suomen ja Namibian siviili-ilmailun toimijoiden välillä. Lennonvarmistuksen tavoitteena oli kertoa toiminnasta, yhtiön tarjoamista palveluista sekä esitellä Avia Collegen toimitiloja ja toimintaa. 

Osallistujia oli mm. Namibian liikenneministeriöstä, siviili-ilmailusta sekä yliopisto- ja tutkimusmaailmasta. Lisäksi tapaamisiin osallistui Namibian Suomen suurlähettiläs Mr. Charles M. Josob, Namibian kunniakonsuli Timo Palander sekä AiRRHow-yhteistyöhön osallistuvia yrityksiä ja oppilaitoksia. 

Miksi Namibialaisia kiinnostaa suomalainen osaaminen?

Namibialaisten tavoitteena on kasvaa maanosansa ilmailun osaajaksi ja kehittää alueelleen ilmailualan osaamiskeskus, The Center of Excellence in Civil Aviation for Africa.

AiRRHow-konsortion tavoitteena on auttaa hankkeen edistämisessä ja viedä suomalaista osaamista Namibiaan. Yhteistyökumppanit esittelivät palveluita ja toimintojaan namibialaisille viikon ajan lokakuisessa Suomessa.

"Namibialaiset ovat selvästikin sitoutuneet hankkeeseen, sillä myös suurlähettiläs osallistui vierailijaryhmän ohjelmaan ja tarjosi osallistujille illallisen residenssissään. On ilahduttaa, että lennonvarmistusalan osaamista sekä ylipäätään suomalaista osaamista arvostetaan ja siihen luotetaan maailmalla. Suomalaisen osaamisen markkinointia voidaan erittäin tuloksekkaasti hoitaa tällaisen konsortion avulla. On tärkeää näyttää, millaista laaja-alaista osaamista meiltä Suomesta löytyy ja viedä sitä yhdessä eteenpäin," kertoo Fintrafficin lennonvarmistuksen markkinoinnista ja asiakkuuksista vastaava johtaja Pasi Nikama

Yhteistyö alkoi muutama vuosi sitten

Ensimmäinen yhteistyötapaaminen järjestettiin vuonna 2020 kun Suomen AiRRHow-delegaatio lähti tutustumaan namibialaisen ilmailuyhteisön tarpeisiin ja toiveisiin. Sen jälkeen käynnistettiin selvitystyöt, jossa on mm. Patrian ja Sitowisen kanssa pohdittu miten lennonjohtokoulutuksen ja lentäjäkoulutuksen yhteistyötä voisi lisätä.

Tutkimus- ja koulutusyhteistyöhankkeessa ovat mukana myös Ulkoministeriö sekä Business Finland.

Osallistujat

Tähän AiRRHow -tilaisuuteen osallistui Fintrafficin lisäksi Sitowise, Patria, KT-Shelter, Radai, Varala-Engineering, Tampereen Yliopisto (TUNI) sekä Ammattiopisto Tredu.

Namibiasta osallistui yhteensä kymmenen henkilöä: Namibian työ- ja liikenneministeriötä edustava tiimi, Namibian ilmailuviranomainen, Namibian lentoasemayhtiö, Namibian tiede- ja teknologiayliopisto sekä Namibian koulutusviranomainen (Training Authority).

Lisää tietoa hankkeesta: https://www.airrhow.fi/

 

Jaa