Hyppää pääsisältöön
Sinistä grafista taustaa

Fintraffic Tien yt-neuvottelut Oulussa päättyneet - kaikille työntekijöille tarjotaan työtä Tampereelta

Julkaistu 8.11.2021

Fintraffic Tie on saanut 4.11.2021 päätökseensä yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat sen Oulun henkilöstöä.

Yhteistoimintaneuvotteluiden taustalla on nykyisten Oulussa sijaitsevien toimitilojen vuokrasuhteen päättyminen 30.11.2022 alkaen. Vuokrasopimuksen irtisanomisen perusteena on kiinteistön laaja ja pitkäkestoinen peruskorjaus, jonka jälkeen kiinteistönomistaja ottaa tilat muuhun käyttöön.

Fintraffic Tie kävi yhdessä henkilöstön edustajien kanssa läpi eri vaihtoehtoja Oulussa sijaitsevien liikennekeskustoimintojensa uudelleenjärjestämiseksi. Toimivimmaksi ja kustannustehokkaimmaksi vaihtoehdoksi on osoittautunut malli, jossa tieliikennekeskuspalvelua tuotetaan Pohjois-Suomeen jatkossa yhtiön Tampereen toimipisteestä, josta palvellaan jo nyt Pohjois-Suomen aluetta ilta- ja yöaikaan. Tieliikennekeskuksen lisäksi Tampereen toimipisteessä työskentelee myös yhtiön ylläpitohenkilöstöä.

Käydyt yhteistoimintaneuvottelut ovat koskeneet kaikkiansa viittä Fintraffic Tien Oulun toimipisteen työntekijää, joille kaikille tarjotaan työtä jatkossa Tampereelta.

”Olemme etsineet yhdessä ratkaisua, jotta kaikki työntekijämme voisivat jatkaa tieliikenteenohjauksen operatiivisissa-, kehittämis- tai ylläpitotehtävissä. Tulemmekin tarjoamaan koko Oulun henkilöstöllemme työtä Tampereelta. Ylläpito- ja kehittämistehtäviä on mahdollista tehdä myös etätyönä kulloisenkin etätyöpolitiikan mukaisesti. Samalla olemme hakeneet mallia, joka tukisi parhaalla mahdollisella tavalla tieliikennekeskuksen kokonaistoimintaa, jossa turvallisuus ja toimintavarmuus ovat kaiken tekemisemme keskiössä”, kertoo Fintraffic Tien toimitusjohtaja Aapo Anderson.

Alustavan aikatauluarvion mukaan Fintraffic Tien Oulun toiminnot siirretään Tampereelle vuoden 2022 kesäkuun loppuun mennessä.

Päätöksenteossa on huomioitu henkilöstön edustajien esiin tuomat näkemykset neuvottelujen aikana sekä erityisesti liikennekeskustoiminnan turvallisuus-, toimintavarmuus- ja kustannustekijät. 

Lisätiedot medialle: Outi Huhtala, viestintäpäällikkö, p. 050 571 6299

Jaa