Hyppää pääsisältöön

Blogi: Piilossa olevat arjen sankarit

Julkaistu 2.7.2021

Meillä Fintrafficissa on töissä useita ammattiryhmiä, jotka ovat yhteiskuntamme taustalla työskenteleviä, päivittäisiä ihmeitä tekevää porukkaa. Korona-aika on nostanut paljon esille terveydenhuoltomme etunenässä toimivia henkilöitä, mutta samalla on myös tunnistettu, että kriittisiä työtehtäviä yhteiskuntamme toimivuuden kannalta on aika paljon ja moni näistä on myös osittain piilossa.

Jos yksittäiseltä junaliikenteen matkustajalta kysyisi, mikä pitää junat liikenteessä, niin saisimme varmasti vastauksia kuljettajista infraan ja sähköön. Monet eivät tiedä, että kaiken rautateillä tapahtuvan liikkeen taustalla on rautateiden liikenneohjaajat. Liikenneohjaajat pitävät huolen jokaisen junan turvallisesta liikkumisesta ja ratatöiden suojaamisesta. Ilman liikenneohjaajan osallisuutta, mikään ei liiku rautateillä. Teknisten järjestelmien kautta liikenneohjaajat valvovat liikennetilanteen kokonaisuutta ja vika- sekä häiriötilanteissa ratkovat eteen tulevia haasteita ja pyrkivät palauttamaan tilanteen turvallisesti ja mahdollisimman pian aikataulun mukaiseksi. 

Liikenneohjaajat ovat rautateiden liikennöinnin syväasiantuntijoita ja tekevät meidän jokaisen arjen onnistumiseksi sankaritekoja päivittäin. Yksittäiset valinnat mahdollistavat sujuvan liikkumisen ja häiriötilanteista nopean palautumisen. Liikenneohjaajat tekevät töitä itsenäisesti, mutta tiiviissä yhteistyössä muiden liikenneohjaajien ja operatiivisten toimijoiden kanssa 24/7/365.

Joukosta löytyy henkilöitä, joilla on työuraa liikenneohjaajana takana jo 40 vuotta sekä henkilöitä, jotka ovat vasta löytäneet rautatiet työpaikkana. Kaikilla tuntuu taustalla olevan kuitenkin vahva yhteiskunnallinen vaikuttamisen halu ja ajatus siitä, että omalla toiminnallaan haluaa tehdä muille hyvää ja kokonaisuutena merkityksellistä työtä. Monelle luonto ja ympäristöarvot ovat myös tärkeitä ja halu tehdä töitä kestävällä alalla on ratkaisevaa.

Meidän mahtavasta porukasta on jäämässä tulevina vuosina moni eläkkeelle ja siksi etsimmekin uusia liikenneohjaajia. Jos yllä oleva herätti kiinnostuksesi, käy kurkkaamassa lisätietoja rekrysivuiltamme. Olemme keränneet sinne tiedot vaatimuksista liikenneohjaajaksi, mutta myös lisätietoja siitä, mitä työ konkreettisesti tarkoittaa. Liikenneohjaajan tehtävään tulee käydä meidän järjestämämme koulutus, joka tarjoaa niin tekniset kuin operatiiviset tiedot työssä aloittamiseen. Työtä tekemällä vasta valmistunut liikenneohjaaja kehittyy vastaamaan myös haastavammista kokonaisuuksista ja tekemään itsenäisemmin valintoja vaativissa häiriötilanteissa. Tausta osaamista tekniikkaan ei tarvita tässä työssä, vaan tämän oppii työtä tekemällä. Tärkeintä on kiinnostus alaa kohtaa ja motivaatio pitää yhteiskuntamme toiminnassa ja vaikuttaa tähän oman tekemisen kautta.

Liikenneohjaajahaku on avoinna 1.8.2021 saakka. Lisätietoja kampanjasivulta

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Sanna Järvenpää, Operatiivinen johtaja, Fintraffic rautatieliikenteenohjaus

Jaa