Hyppää pääsisältöön
Avia Collegen koulutustilat

Avinor valitsi Fintrafficin Avia Collegen koulutuskumppanikseen

Avia College on voittanut Norjan lennonvarmistuspalveluita tarjoavan yhtiön järjestämän tarjouskilpailun ”on the job training / assessor basic & refresher” -koulutuksista vuosille 2023-2025. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Avia College järjestää kaikki perus-, kertaus-, ja jatkokoulutukset kolmen vuoden ajan Avinorin työpaikkakouluttajille ja tarkastajille.  

”Liiketoiminnallisesti tämä tuo meille toivottua lisätuloa, mutta tämä on myös referenssimielessä meille erinomainen asia. Haluan onnitella koko Avia Collegen tiimiä onnistuneesta panostuksesta kilpailutukseen,” sanoo lennonvarmistuksen toimitusjohtaja Raine Luojus.

Koulutusta järjestetään sekä etänä että lähiopetuksena

Koulutussuunnitelmaa täsmennetään lähiviikkojen aikana. Avinorin työpaikkakouluttajia tullaan kouluttamaan vuodessa hieman yli sata ja tarkastajia arviolta 10-30. Kertauskoulutukset järjestetään pääsääntöisesti etäratkaisujen avulla, mutta peruskoulutukset sekä tarkastajille ja työpaikkakouluttajille toteutetaan lähiopetuksena Avia Collegella.

”Lennonjohtamiseen liittyvä koulutus on eri maissa hyvin samantyyppistä. Koulutus tapahtuu joka tapauksessa alalla englanniksi, joten kouluttajille kieli ei aiheuta mitään haasteita. Räätälöimme etäkoulutuksen ja kaikki tarvittavat aineistot norjalaisten toiveiden mukaisesti. Pystymme järjestämään koulutukset nykyisellä henkilöstöllämme, mutta töitä organisoidaan ja työpanoksia kohdistetaan mahdollisesti uudelleen,” kertoo Avia Collegen rehtori Antti Ruhanen.

Fintrafficin Avia College on kesän aikana osallistunut muihinkin tarjouskilpailuihin, jotka ovat vielä kesken.

”Teemme kovasti töitä Avia Collegen koulutustarjonnan myymiseksi. Avinorilla on parhaillaan käynnissä myös lennonjohtajien peruskoulutuksen kilpailutus. Tietysti toivomme, että sekin kääntyisi vielä meidän eduksemme,” kertoo Thomas Karlström Fintrafficin lennonvarmistuksen asiakkuus- ja markkinointiyksiköstä.

Avia Collegen koulutustilat ja laitteet, sekä osaaminen huippuluokkaa

Viime syksynä käyttöönotetut toimitilat ovat valoisat, avarat ja käyttäjäystävälliset. Moderneissa koulutustiloissa on paljon erilaisia luokkahuoneita eri tarpeisiin ja uudenaikaiset simulaattorit.

Avia College on Fintraffic lennonvarmistuksen omistama ammatillinen erityisoppilaitos, joka järjestää ainoana oppilaitoksena Suomessa lennonjohtajan ammattiin johtavaa koulutusta. Lisäksi oppilaitoksessa järjestetään eri lennonvarmistustoimialojen kertaus-, jatko- ja yksikkökohtaista koulutusta.

 

 

Jaa