Hyppää pääsisältöön

Fintraffic Podcast: Tietoa liikenteeseen

Nyt luurit korville! 

Fintrafficin ”Tietoa liikenteeseen” podcastissa keskustelemme liikenteen ja muiden alojen asiantuntijoiden kanssa liikenteestä, digitalisaatiosta ja tulevaisuudesta. 

Otamme selvää, mikä on liikenteen tulevaisuus? Miten digitalisaatio ravistelee liikennettä ja sen palveluita? Onko yksityisautoilulle vaihtoehtoa? Toipuuko lentoliikenne? Miten meriliikenne kehittyy? Pääseekö junalla pian meiltä Välimeren aurinkorannalle? Pysy kuulolla ja tiedät! 

Podcastimme isäntänä toimii Fintrafficin vaikuttavuusjohtaja Mikko Saariaho. 

Podcast-jaksot ovat löydettävissä verkkosivujemme lisäksi Spotifysta ja Apple Podcastista.

Lue myös blogi ensimmäisestä jaksosta!

Jakso 3: Datan hyödyntäminen mullistaa taloutta kuin sähkön keksiminen, mutta vaatii toimivat pelisäännöt

Eri toimialoilla tuotettu data ja sen hyödyntäminen mullistavat talousjärjestelmää yhtä paljon kuin sähkön keksiminen aikanaan. Näin ennustaa Sitran yliasiamies, entinen pääministeri ja EU-komissaari Jyrki Katainen Fintrafficin tuottamassa Tietoa liikenteeseen -podcastissa.  

- Elämme murroksessa, jossa datan hyödyntäminen tulee tuomaan saman mittakaavan muutoksia kuin sähkön keksiminen. On tärkeää, että jo tämän kehitysvaiheen alussa luodaan pelisäännöt, jotka mahdollistavat innovaatioiden, kilpailun ja markkinan syntymisen, Katainen sanoo. 

Kuuntele syvempi keskustelu aiheesta Tietoa liikenteeseen -podcastissa. Keskustelemassa Fintrafficin vaikuttavuusjohtaja Mikko Saariahon kanssa ovat Jyrki Katainen ja Pertti Korhonen! 

Jakso 2: Digi mullisti jo media- ja rahoitusalat, onko liikenne seuraavana?

Digitalisaatiosta puhutaan kaikilla toimialoilla niin paljon, että heikompia alkaa jo väsyttää, mutta meitä ei, sillä näemme, että digitalisaatio tulee muuttamaan liikennettä entisestään. Mitä älyliikenne ja digitalisaatio oikein merkitsevät matkustajille ja tavaroille? Miten kuluttajien odotukset liikkumisen ja logistiikan palveluita kohtaan ovat muuttumassa? Mitä kuuluu liikkumisen palveluille tällä hetkellä? Mitä kaikki tämä tarkoittaa henkilö- ja tavaraliikenteessä palveluita tuottaville yrityksille?

Paljon kysymyksiä ja näihin haetaan vastauksia toisessa podcast-jaksossamme. Mukana keskustelemassa ovat Matkahuollon toimitusjohtaja Janne Jakola, DB Schenkerin Euroopan toimintojen digitalisaatiota johtava Samuli Salmela sekä Fintrafficin teknologia- ja ekosysteemijohtaja Janne Lautanala. Tervetuloa kuuntelemaan!

Jakso 1: Suomen kohtalonkysymys: Kuka enää lentää pandemian jälkeen?

Lentoliikenne on historiansa suurimmassa kriisissä. Pandemia karkotti matkustajat ja ilmastotyö vaatii alaa uudistumaan. Miten ilmailulle käy? Miten Suomen lentoliikenteelle käy? Siitä otetaan selvää tässä ensimmäisessä podcast-jaksossamme.  Mukana keskustelemassa ovat Raine Luojus Fintraffic lennonvarmistuksesta sekä Finavian entinen toimitusjohtaja sekä Suomi-rata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Savolainen.