Hyppää pääsisältöön
Ryhmäkuvassa henkilöitä allianssisopimuksen allekirjoitustilaisuudessa

Uudenmaan alueen ratojen kunnosta vastaa 1.4.2020 alkaen Väylän, Finrailin ja Wincon muodostama allianssi

Pe, 10/11/2019 - 11:42

Ratojen kunnossapitoa tehdään seuraavat 5 vuotta allianssimuotoisen liittymän voimin. 11.10.2019 solmitun sopimuksen kokonaisbudjetti on 27 miljoonaa euroa. Kunnossapidon allianssi on jo aiemmin ollut käynnissä Varsinais-Suomessa ja Väylän kokemukset ovat olleet hyviä.

Henkilö istuu kädessään puhelin ja tablettitietokone

Junalähdöt.fi – reaaliaikaista aikataulutietoa mobiililaitteisiin ja tietokoneelle

Pe, 09/13/2019 - 12:36

Finrail Oy on kehittänyt uuden Junalähdöt-aikataulupalvelun, joka tarjoaa ketterän tavan seurata junien reaaliaikaisia liikennetietoja mobiililaitteilla ja tietokoneella. Palvelu helpottaa mm. aikataulujen seurantaa ja poikkeustilanteista viestintää. Junalähdöt-palvelua voidaan käyttää omalla päätelaitteella missä ja milloin vain. Sen kautta on mahdollista seurata reaaliajassa kaikkien Suomen henkilöliikenneasemien junien lähtö- ja saapumisaikoja.

monitorit

Matkustajille rautatieasemilla entistäkin reaaliaikaisempaa tietoa

Ma, 06/10/2019 - 15:11

Rautatieasemien matkustajainformaatio on ottamassa uutta digitalisaation kehitysloikkaa. Rautatieasemien ja niiden laiturialueiden näyttö- ja kuulutusjärjestelmistä valtakunnallisesti vastaava Finrail Oy on tuomassa loppusyksystä lähtien täysin uutta teknologiaa sujuvoittamaan matkustajaviestintää. Luvassa on uudistuksia niin kuulutus- kuin näyttöjärjestelmiinkin.

Ohjauskeskus

Liikenneohjaajan päivä: Turvallisesti raiteilla kellon ympäri

To, 12/20/2018 - 15:12

Finrailin liikenteenohjauskeskuksissa huolehditaan siitä, että junaliikenteen kulku on sujuvaa ja turvallista. Vielä 1980-luvulla liikenneohjaajan päivä saattoi alkaa halkojen hakemisella, mutta nykyään työ keskittyy liikenteen valvontaan. Yli 30 vuotta alalla ollut liikenneohjaaja Jari Lehto avasi työvuoronsa kulkua.

Tilaa aihepiirin #Finrail RSS-syöte