Skip to main content

Tiesää

Tiesääpalvelumme tuottaa jatkuvasti ajantasaista keli- ja olosuhdetietoa. Tietoa kerätään maanlaajuisesti noin 450 tiesääaseman ja yli 1000 kelikameran voimin. 

Kerättyä tietoa hyödynnetään etenkin teiden kunnossapidossa, jossa kelitiedon merkitys korostuu erityisesti talvikaudella. Maanteiden talvihoidossa seurataankin jatkuvasti tiesääasemien ja kelikameroiden sää- ja kelitietoja sekä ennusteita. Tietojen pohjalta saadaan ennakoitua liukkaudentorjunnan ajankohdat ja optimoitua suolaustarpeet.  

Ajantasaista olosuhdetietoa hyödyntää myös Fintrafficin tieliikennekeskus huonoista ajokeleistä tiedottaessaan sekä ohjatessaan nopeuksia vaihtuvien nopeusrajoitusten alueilla. 

Tiesitkö? Tiesäätiedot vaikuttavat suoraan maanteiden liukkaudentorjunnan tehokkuuteen. Ennakoivalla ja oikea-aikaisella liukkaudentorjunnalla saadaan parhaat tulokset niin liikenneturvallisuuden, ympäristön kuin kustannustenkin näkökulmista.   

Katso ajantasaiset ajokelit oman ajoreitin varrelta 

Auto pakattu ja mietit, osuuko matkalle huonoa ajokeliä? Fintraffic Liikennetilanne-palvelussa voit suunnitella oman ajoreittisi hyvissä ajoin kotisohvalta. Voit tarkastella reittiäsi etukäteen vaikkapa kätevästi karttanäkymässä, jossa valittavissasi on kymmenittäin eri vaihtoehtoja aina ajokeleistä ja kelikamera- ja tiesääasematiedoista liikennesäävaroituksiin ja talvikunnossapidon tietoihin.  

  • Lataa ilmainen Fintraffic Mobiili käyttöösi, jolloin ajantasainen tieto kulkee mukanasi missä ikinä liikutkin.