Hyppää pääsisältöön
Liikenneoperaattori tieliikennekeskuksen salissa

Liikenteenohjaus

Ke, 01/18/2023 - 04:45

Päivystäjä Ville Varjonen tieliikennekeskuksessa töissään.

Sujuva tieliikenne on yhteispeliä 

To, 12/05/2019 - 17:22

On 5. joulukuuta ja kello lähentelee iltakuutta. Helsingin tieliikennekeskuksen päivystäjä Ville Varjosen päivävuoroa on jäljellä enää viimeinen tunti. Liikenne pääkaupunkiseudun pääväylillä alkaa hiljalleen vähentyä päivän työmatkaliikenteestä samalla, kun liikennekeskuksessa yövuoro ottaa ohjat käsiinsä. Päivä on ollut työntäyteinen. Yhteistyötä on tehty niin pelastuslaitoksen kuin poliisinkin kanssa, jotta liikenne on saatu sujumaan myös onnettomuus- ja poikkeustilanteissakin turvallisesti.

Tieliikennekeskuksessa kaksi tieliikenneohjaaja tarkastelevat monitoria.

Juhannus liikenteessä: Tieliikennekeskukset seuraavat liikenteen tilannekuvaa 24/7

Su, 06/23/2019 - 12:39

Juhannuksen paluuliikenne alkaa hiljalleen jatkuen iltamyöhälle. Liikenteessä kannattaa varautua liikenteen jonoutumiseen. Liikennettä on useilla tieosuuksilla tavallista viikonloppua enemmän, joten matkaan kannattaa varata riittävästi aikaa.

Petra Latvasalo tieliikennekeskuksessa monitorin ääressä valvomassa tieliikenteen sujuvuutta.

Liikennepäivystäjän päivä: Valppaalla valvonnalla toimivaa tieliikennettä

Ke, 12/19/2018 - 08:35

Tieliikennekeskuksessa ollaan hereillä vuorokauden ympäri. Liikennepäivystäjät seuraavat herkeämättä, kuinka liikenne teillä sujuu ja tiedottavat mahdollisista häiriötilanteista. Yli 12 tuntia kestävän työvuoron aikana ehtii tapahtua paljon. Liikennepäivystäjä Petra Latvasalo avasi työpäivänsä kulkua.

Tilaa aihepiirin tieliikennekeskus RSS-syöte