Hyppää pääsisältöön
Tältä sivulta saat rajapinnat käyttöösi – tule mukaan kehittäjäyhteisöön!

Fintraffic on tukenasi liikenteessä maalla, merellä ja ilmassa

Varmistetaan yhdessä, että matkasi sujuu ensiluokkaisesti. Fintraffic on tukesi ja turvasi, kun liikut Suomessa millä tahansa valitsemallasi tavalla. Tällä sivulla on linkit kaikkiin niihin palveluihin, joita tarvitset liikkuessasi teillä, raiteilla, merellä tai ilmassa. Löydät matkan suunnittelua helpottavat ja matkastressiä vähentävät tiedot liikennetilanteeseen, väylät ilmoituksille ja palautteille sekä ohjeistukset lupahakemuksiin merellä ja ilmassa.

Lähdössä tien päälle? Aloita automatkan suunnittelu jo kotona

Matkastressin vähentämiseksi liikennetilanne kannattaa tarkistaa ja reitti suunnitella jo hyvissä ajoin kotona.

Olemme kasanneet avuksesi hyödyllisiä nostoja palveluistamme, kun olet suunnittelemassa tulevaa matkaasi – olitpa sitten liikkeellä autolla, junalla tai pyörällä. 

Tarkista ajo-olosuhteet ja suunnittele reittiä

Fintrafficin Liikennetilanne-palvelu tarjoaa runsaasti hyödyllistä tietoa, kun suunnittelet tulevaa ajomatkaasi ja reittiäsi. Reaaliaikaiset näkymät teiden kunnosta, ruuhkista, tietöistä ja säästä helpottavat reittivalinnan suunnittelua.

Katsasta viimeisimmät liikenteen tiedot täältä.

Katso kelikameroista ajokeli

Saat tällaisen kamerakuvan nähtäville joka puolelta Suomea. Zoomaa ulos kartalta ja valitse mitä kamerakuvaa haluat tarkastella ja klikkaa. 

Suomen kaikki kelikamerat löydät alueittain listattuna täältä.

Sähköautojen latauspaikat ja kaasuautojen tankkausasemat

Jos olet liikkeellä sähkö- tai kaasuautolla, voit suunnitella pysähdyspaikat kätevästi ennakkoon tarkistamalla missä reittiäsi lähellä olevat sähköautojen latauspisteet tai kaasuautojen tankkausasemat sijaitsevat.

Ajantasaiset tiedot tie-, raide-, lento- ja meriliikenteestä

Liikenteen pulssi näyttää sinulle koko maan liikennetilanteen. Voit helposti rajata näkymää esimerkiksi yksittäiseen kaupunkiin ja nähdä paikalliset ruuhkat ja tietyöt. Tai voit valita näkyviin tietyn liikennemuodon esimerkiksi lentoliikenteen ja nähdä lähtevät ja saapuvat lennot millä tahansa Suomen lentoasemalla.

Liikennetilannekartalla voit rajata useilla eri kriteereillä tietoja näkyviin kartalle ja suurentaa tai pienentää karttanäkymää. Esimerkiksi sähköautojen latauspisteet, kelikamerat tai vaikkapa junien sijainti näkyy reaaliaikaisena kartalla. Klikkaamalla kartan ikonia – esimerkiksi junaa tai sähköauton latauspistettä – saat lisätietoja junan aikataulusta tai latauspisteen tyypistä, tehosta ja operaattorista.

Junien lähtö- ja saapumisajat kaikkialla Suomen asemilla

Kaikki junien aikataulut reaaliajassa yhdestä paikasta.

Junalähdöt-aikataulupalvelussa näet junien lähtö- ja saapumisajat kaikilta Suomen henkilöliikenneasemilta. Tiedot pohjautuvat junien reaaliaikaisiin kulkutietoihin ja aikataulut päivittyvät jatkuvasti. Voit hakea tietoja joko aseman/kaupungin tai junan nimellä.

Vilkkaimpien asemien tiedot: Helsinki, Tampere, Turku, Seinäjoki, Oulu

Valtakunnallinen reittiopas tietää kaikki julkisten kulkuneuvojen aikataulut ja reitit

Kaikki julkiset kulkuneuvot ja niiden aikataulut löytyvät nyt yhteen palveluun koottuna. Syötä lähtöpaikka ja määränpää ja palvelu selvittää sinulle aikataulut ja vuorot, joilla pääset perille. Palvelu sisältää sekä lähi- että kaukoliikenteen aikataulut ja vuorot. Mukana ovat bussit, raitiotiet, metrot, junat, sekä lautta- ja lentoyhteydet.

Oletko jo tien päällä? Fintrafficin Liikennetilanne-sovellus auttaa matkallasi

Mies ja nainen autossa kännykkää katsomassa

Ajantasaiset liikennetiedot aina käden ulottuvilla!

Liikennetilanne-sovellus on ilmainen ja se kertoo ajantasaisen liikennetilanteen missä päin liikutkin. Lataa se ilmaiseksi Google Playsta tai App Storesta, jolloin ajantasainen liikennetilanne kulkee koko ajan kätevästi mukana taskussasi.

Lataa Liikennetilanne-sovellus puhelimeesi:

Anna palautetta, ilmoita ongelmasta tai tee ehdotuksia maanteihin, rataverkkoon ja vesiväyliin

Huomasitko jotain parannettavaa matkasi aikana? Kerro siitä meille!

Törmäsitkö harmittavaan kuoppaan tiessä? Ovatko tiet auraamatta? Ilmoita ongelmista, anna meille palautetta tai tee ehdotuksia maanteihin, rata- ja vesiväyliin. Palautepalvelussamme voit myös seurata muiden antamia palautteita rajaamalla niitä kartalta.

Palautetta ja ehdotuksia voit antaa esimerkiksi seuraavista asioista:

  • palaute teiden kunnossapidosta kuten päällystevaurioista tai puutteellisesta talvikunnossapidosta
  • ratojen ja laiturialueiden kunnossapidosta
  • vesiväylien kunnossapidosta
  • maantien varrella olevat rikkinäiset katuvalot
  • lupien hakemisesta
  • yleisesti liikenteestä

Huomasitko parannettavaa?

Tieliikenteen akuutit häiriö- ja vaaratilanteet

Mikäli huomaamasi vaurio tai häiriö on vaarallinen, ilmoita siitä Tienkäyttäjän linjalle, (24 h, p. 0200 2100 (pvm). Voit soittaa Tienkäyttäjän linjalle myös 112 Suomi -sovelluksen kautta, jolloin sijaintisi välittyy puhelun mukana.

Soita tienkäyttäjän linjalle esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • vaarallinen kuoppa tiellä
  • tie on vaarallisen liukas
  • tie on ajokelvoton tai vaarallinen

Lähdössä lentämään tai lennättämään? Tutustu harrastajalentäjien ja miehittämättömien ilma-alusten eli dronejen lennättämisen palveluihin

Dronen lennättäminen vaatii nykyään drone-operaattoriksi rekisteröitymisen, ja mahdollisesti myös teoriakokeen suorittamisen. Alle olemme koonneet jokaiselle drone-operaattorille tarpeelliset sivustot.

Rekisteröidy drone-operaattoriksi

Miehittämättömien ilma-alusten eli drone-lennokkien lennättäminen vaatii pakollisen rekisteröitymisen ja teoriakokeen suorittamisen verkossa. Voit rekisteröityä drone-operaattoriksi sekä yksityishenkilönä että organisaationa. Rekisteröityminen on pakollista sekä ammatti- että harrastajalentäjille.

Jos lennätät 0,5–2 kilogramman painoista dronea tiheästi asutetulla alueella, on tarpeen suorittaa lisäteoriakoe. Tämän voi suorittaa Avia collegen järjestämissä, valvotuissa kokeissa. Kyseessä on avoimen kategorian alakategorian A2 mukainen toiminta, jolloin sinulla tulee olla A1/A3-verkkoteoriakokeen lisäksi omatoiminen käytännön koulutus sekä valvottu A2-lisäteoriakoe hyväksytysti suoritettuina.

Lennonvalmisteluun liittyvät tiedot ja lentosuunnitelman tekeminen

AIS.fi -sivustolta löydät kaikki lennonvalmisteluun ja lentosuunnitelmiin liittyvät tiedot. Samasta osoitteesta pääset myös luomaan oman lentosuunnitelmasi ja lähettämään sen.

Ilmailutiedotuspalveluihin kuuluvat mm. Suomen ilmailukäsikirja (AIP Finland) ja AIP:n lisäykset (AIP SUP), reittitiedotteet, ilmatilan käyttösuunnitelma, lentäjien sääpalvelu, AIC A-tiedotteet ja ANC 1:500 000 kartta.

  • Valmistele lentosi ja tee lentosuunnitelma hyvissä ajoin täällä.


Vaikuttaako tekemisesi lentämiseen? Hae lausunto lentoesteestä ja tee ilmoitus

Maston, tuulivoimalan, nosturin, valaistus-, radio- tai muun laitteen, rakennuksen, rakennelman tai merkin asettamisen yhteydessä tulee huomioida lentoestelupa. Lupa haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta ja sen liitteenä tulee olla Fintraffic Lennonvarmistuksen lausunto.

Lausunto- ja lupahakemukseen tarvitaan esteen tarkat sijaintitiedot sekä rakenteen ja maanpinnan korkeus. Lupavaatimus koskee uuden lentoesteen asettamista, olemassa olevan esteen korottamista tai sijaintipaikan muuttamista.

Puuttuuko tältä sivulta jotain? Kerro siitä meille!

Lähetä meille palautetta!

Fintraffic haluaa tarjota kaiken tarvittavan liikenteeseen ja palvella juuri sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Kerro meille, mitä jäit kaipaamaan, niin otamme sen huomioon jatkuvassa palvelukehityksessämme. Odotamme ajatuksiasi osoitteessa viestinta(at)fintraffic.fi