Hyppää pääsisältöön

Uutiset

juna talvinen liikenne

KÄYTTÖKESKUS TUTUKSI: #turvaamme sähkötyöturvallisuuden rataverkolla

Sähköturvallisuus on tärkeä turvallisuusprioriteetti, sillä jos sähkörataa ei valvota, ei yksikään juna liiku radalla. Yksi Fintrafficin sähköradan käyttökeskuksen tärkeimmistä tehtävistä on Suomen sähkörataverkon turvallisuuden varmistaminen ja sähköradan turvallisesta käytöstä huolehtiminen. Kuinka käyttökeskus varmistaa sähköturvallisen tekemisen sähkörataverkolla?

Ammattinimike, jonka harva tuntee: Liikennepäällikkö

Sarjamme ammattinimikkeistä, jotka eivät ole kaikille tuttuja, jatkuu. Tällä kertaa vuorossa on Mari Helander, joka toimii Fintrafficin rataliikennekeskuksessa liikennepäällikkönä.

KÄYTTÖKESKUS TUTUKSI: turvallinen ja sujuva liikenne sähköradalla syntyy #yhdessä muiden toimijoiden kanssa

Fintrafficin käyttökeskuksen tehtävänä on varmistaa sidosryhmien sujuva toiminta ja sähköturvallisuus Suomen sähköradalla mm. varmistamalla sähköön liittyvän ratainfran toiminta sekä sähkönsaanti junaliikenteelle, kalustolle ja rataverkolle. Tämä vaatii käyttökeskukselta tiivistä yhteistyötä raideliikenteen eri sidosryhmien kanssa. Millaisten tahojen kanssa käyttökeskus tekee yhteistyötä? Millaisissa tilanteissa yhdessä tekemisen merkitys korostuu erityisesti?

KÄYTTÖKESKUS TUTUKSI: #välitämme ja mahdollistamme sidosryhmien onnistumisen

Jos jännite lähtee pois sähköradalta, jatkuu matka jalan tai linja-autolla. Lyhyetkin sähkökatkot voivat aiheuttaa vilkkailla rataosuuksilla pidempiä viivästyksiä, minkä vuoksi Fintrafficin sähköradan käyttökeskuksella on keskeinen rooli sujuvan junaliikenteen varmistamisessa. Käyttökeskuksen tehtävänä on seurata, että kaikki toimii Suomen sähköradalla suunnitellusti sekä selvittää poikkeustilanteissa häiriön syy, koordinoida kunnossapito tarkistamaan vikapaikka ja pyrkiä palauttamaan liikenne takaisin normaaliksi mahdollisimman nopeasti. Kuinka käyttökeskus varmistaa, että liikenne kulkee sähköradalla sujuvasti ja rautatieliikenteen sidosryhmät voivat keskittyä rauhassa omaan työhönsä?

URAPOLKUJA: Henri Tikkanen – kaupan alalta kolmannen polven rautatieläiseksi

​​​​​​​Henri Tikkanen jatkoi suvun rautatieuraa kolmannessa polvessa, kun hän hyppäsi kaupan alalta liikenneohjaajakoulutukseen. Nykyään Henri vastaa aluejohtajana Oulun, Kouvolan ja Tampereen palvelutuotannon kokonaisuuksista. Lisäksi vastuulla on valtakunnallisesti tuotannon koulutuksen kokonaisuus, työvuorosuunnittelu sekä ratapihaliikenteenohjauksen alihankinta. Kuinka Henri eteni liikenneohjaajasta palvelutuotannon aluejohtajaksi? Miksi hän tekee etätöiden sijaan mahdollisimman paljon töitä paikan päällä toimistolla? Mitä maustetta maantieteellisesti laaja vastuualue tuo aluejohtajan työhön?

URAPOLKUJA: Erkki Aalto – radan varrelta roskia keräävästä kesätyöntekijästä vuoropäälliköksi

Erkki Aalto aloitti uransa rautateillä vain 19-vuotiaana, ja kouluttautui vuosien aikana työn mukana monipuolisiin rautatieliikenteen työtehtäviin. Kuinka radan varrelta roskia keränneestä kesätyöntekijästä tuli raideliikenteenohjauksen vuoropäällikkö? Millainen merkitys työyhteisöllä on ollut Erkin viihtymiseen rautateillä? Mikä motto on avannut Erkille mielenkiintoisia ovia niin töissä kuin vapaa-ajallakin?

Huippu-urheilussa opitut taidot voivat siivittää pitkälle työurallakin

Fintraffic on ollut jo kauan ylpeä siitä, kuinka se kerää ”joukkueeseensa” eri alojen moni- ja huippuosaajia. Tästä huippuosaajiemme joukosta löytyy korkean tason urheilijoitakin, joista hienoja esimerkkejä ovat Tapio Nurmela ja Pia Julin – molemmat entisiä huippu-urheilijoita ja nykyisiä huippuosaajia.