Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Hampuri ITS World Congress

Blogi: Korona ei peruuttanut älyliikenteen suurtapahtumaa, mutta liikkumisen palvelukehitystä se on hidastanut

To, 10/21/2021 - 13:12

Maailman suurin älyliikenteen ja liikenteen digitalisoinnin tapahtuma, ITS World Congress, järjestettiin 11.-15.10. Hampurissa.  Viikon aikana tapahtumaan osallistui noin 13 000 kävijää. Vaikka korona ei enää estänyt suurtapahtuman järjestämistä, alan kehitystä pandemia on kuitenkin jossain määrin jarruttanut.  Digitalisaation edistäminen ei etene yhdellä jättiloikalla, ennemmin tasaisen varmoina askelina eri puolilla globaalia liikenneverkkoa.  

Fintrafficin järjestämä Developer Day kiinnosti ja tuotti arvokkaita ajatuksia palvelukehitykseen

Ke, 09/01/2021 - 12:35

Fintrafficin 26.8. järjestämä Developer Day keräsi langoille yli 140 rajapinnoista ja liikennepalvelujen kehittämisestä kiinnostunutta kuulijaa. Iso kiitos osallistujille mielenkiinnosta ja arvokkaista kehitysajatuksista. Jos et päässyt kuulolle, voit katsoa tallenteen ja tutustua esitysmateriaaleihin.

Developer Day 26. elokuuta: Tervetuloa kuulemaan rajapintojen mahdollisuuksista ja antamaan palautetta

Ma, 08/16/2021 - 14:36

Tiesitkö, että Fintrafficin ylläpitämään Digitraffic-palveluun tehdään noin 10 miljoonaa rajapintakutsua päivässä? Tämä avaa kehittäjille mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Uusi sovellus helpottaa ammattikuljettajien arkea joukkoistetun datan avulla

Ti, 07/20/2021 - 16:16

Oletko koskaan pelannut kesälomareissun matkatekemisenä peliä, jossa lasketaan, montako rekkaa matkalla tulee vastaan? Rekat, ajoneuvoyhdistelmät ja erilaiset kuljetukset ovat tuttu näky Suomen maanteillä ympäri vuorokauden, sillä tavaraliikenteestämme peräti 63 % kulkee kumipyörillä. Sen lisäksi, että maanteillä kulkeva tavaraliikenne on tärkeä osa maailmantaloutta, on sillä vaikutusta koko tieliikenteen sujuvuuteen ja turvallisuuteen.

Uutta voimaa liikennepalveluiden kehitykseen: Liikenne- ja liikkumistietojen kokonaisuudesta tuli entistä kattavampi

Ke, 05/26/2021 - 10:00

Fintraffic tarjoaa jatkossa Suomessa toimiville liikennealan kehittäjille ja loppukäyttäjille entistä kattavammin liikenne- ja liikkumistietoja.

Blogi: Kansainvälisen liikennemarkkinan kasvuun kannattaa tarttua

Ti, 05/25/2021 - 15:34

Kun soitat matkapuhelimella maasta toiseen, yhteys toimii sujuvasti. Helppoa on myös rahan siirtäminen yhdessä pankissa olevalta tililtä toisessa pankissa olevalle tilille.

Reilua datataloutta liikenteeseen: lähes 100 organisaatiota rakentamassa dataan pohjautuvia palvelukonsepteja ja yhteisiä pelisääntöjä

To, 05/20/2021 - 10:37

Tulevaisuuden liikennejärjestelmän ja uusien liikenneratkaisuiden rakentamiseen tarvitaan koko alan yhteistyötä ja reiluja pelisääntöjä. Fintrafficin koolle kutsuman ekosysteemityön tavoitteena on luoda liikennealalle uutta kasvua tarjoamalla kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille matka- ja logistiikkaketjuja parantavia digitaalisia yhteisratkaisuja.

Blogi: Miten digitalisaatio muuttaa liikennettä?

To, 04/15/2021 - 14:38

Suomen hallitus on julkaissut tänään (15.4.2021) valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman. Koskaan aiemmin liikenteestä ei ole tehty yhtä laajasti 12 vuoden päähän ulottuvaa suunnitelmaa. Tästä isot pisteet!

Dataan pohjautuvan liikenteen ekosysteemin rakentaminen on lähtenyt työryhmissä liikkeelle

To, 02/25/2021 - 12:12

Tulevaisuuden liikennejärjestelmä tarvitsee koko alan yhteistyötä. Laaja joukko liikennealan toimijoita on Fintrafficin kutsusta rakentamassa yhdessä dataan pohjautuvaa liikenteen ekosysteemiä, josta koko Suomi hyötyy koronan jäljiltä muuttuneessa toimintaympäristössä. Työryhmät ovat käynnistyneet ja mukaan voi liittyä joustavasti matkan varrella.