Hyppää pääsisältöön
Helsingin lentokenttä yövalossa

Lennonvarmistusta myös miehittämättömien alusten liikenteeseen

 Lennonvarmistus valmistautuu strategiassaan miehittämättömän lentoliikenteen ohjaukseen sekä lähtemään vahvemmin mukaan kansainväliseen kilpailuun.

Miehittämättömien alusten yleistyminen tuo lähivuosina ilmailuun suuren murroksen. Dronet eli miehittämättömät kopterit yleistyvät nopeasti, ja pian niitä käytetään myös matkustajaliikenteessä. Tulevaisuudessa dronet lähettävät dataa ja lentävät osana liikenteen ekosysteemiä täydentäen muita liikennemuotoja. 

Drone-liikenteen kasvu avaa valtavasti mahdollisuuksia kehittää uusia palveluja. Sujuva liikenne edellyttää kuitenkin, että muu lentoliikenne on tietoinen miehittämättömien koptereiden liikkeistä. Siksi turvallisuus edellyttää myös miehittämättömän liikenteen lennonvarmistusta. Fintrafficin lennonvarmistus on valmis ottamaan tässä työssä yhtä vahvan roolin kuin muunkin lentoliikenteen ohjaamisessa.

Lennonvarmistus valmistautuu strategiassaan myös tehtäväkenttänsä kansainvälistymiseen. Yhtiö tekee jo nyt paljon kehitystyötä kansainvälisillä areenoilla. Erityisen pitkällä lennonvarmistusyhteistyö on virolaisten kanssa. Kansainvälisen yhteistyön lisäksi yhtiö tähtää myös entistä vahvemmin kansainväliseen kilpailuun lennonvarmistuksen palvelujen tehokkaana tuottajana.

Turvallisuus ja täsmällisyys sekä kilpailukyky

Lentoliikenteen muuttuminen ja kansainväliseen kilpailuun lähteminen edellyttävät lennonvarmistukselta ammattitaitoista henkilöstöä ja hyvää johtamista. Osaaminen on uusien palvelujen rakentamisen edellytys. Osaavat ammattilaiset ovat myös turvallisen ja tehokkaan lennonvarmistuksen avaintekijöitä. Fintrafficin lennonvarmistuksen tavoitteena on olla haluttu työnantaja, joka kiinnostaa alan huippuja. 

Hyvin suunniteltu lennonvarmistus on tärkeää myös ympäristön kannalta. Maailman ympäristömyönteisimmässä ilmatilassa lentoreittien suunnittelu säästää lentokoneiden polttoainetta ja matka-aikaa. Helsinki-Vantaan vakiotuloreittien hyvällä suunnittelulla hallitaan liikennevirtoja ja vähennetään vuosittain noin 94 000 lähestymislennon päästöjä 10 – 30 % samalla kun melutaso laskee. Näin Fintrafficin lennonvarmistus tukee koko yhteiskunnan matkaa kohti älykkäämpää ja vihreämpää maailmaa.

Liitetiedostot

Liite Koko
strategia.jpg 616.67 KB